Mi a licensing

A licensing folyamata egy egyszerű munkakapcsolaton alapul – a márkatulajdonos (jogadó) az ügynökség közvetítésével engedélyezi egy harmadik félnek (ügyfél) a kiválasztott márka/márkák ideiglenes használatát, mely magába foglalja a márkanév, logó, képi anyagok és minden egyéb, a törvény által levédett tartalmak használatát. Ezen együttműködés világosan meghatározott feltételek mellett jön létre, mely által az ügyfél egy termék vagy szolgáltatás fejlesztésére és értékesítésére lesz jogosult. Az adott termékhez való megfelelő márka kiválasztása és használata növeli a termék népszerűségét, valamint annak eladását is, további bevételhez juttatva ezáltal az ügyfelet.

Miért válassza a licensinget?

A termék licenszelése megkülönböztető erővel bír a piaci versenyben

Az licenszelt termékek pozitív érzelmeket idéznek elő, növelik a termék és márka iránti érdeklődést, és egyedi kapcsolatot alakítanak ki a fogyasztóval. Mindemellett ez a módszer új vásárlók elérésére is alkalmas, leggyakrabban családok, gyermekek személyében.

A licensz, mint médium növeli a márkáról kialakított pozitív képet, ezáltal rendkívül hatásos marketingeszköznek mondható

Minden karakternek megvan a maga története és személyisége. Ez befogadóbbá teszi a fogyasztót, hiszen könnyen azonosulni tud kedvencével és nagyobb valószínűséggel vásárol olyan terméket, melyet az adott karakter népszerűsít.

Tartósság és hatékonyság, mint marketingeszköz

A hírességekkel ellentétben, a licenszelt karakterek nem változtatják meg viselkedésüket, azáltal stabilabb és egyenletesebb a róluk kialakult kép

Licenszelt termék

Olyan termék és/vagy termékcsomagolás, mely licenszkarakterek felhasználásával készül, és mely esetben minden design a jogadó által kerül elfogadásra.

Co-branded licenszelt termék

Olyan termék és/vagy termékcsomagolás, mely licenszkarakterek felhasználásával készül, és az adott termék saját márkája is szerepel a terméken és/vagy annak csomagolásán.

DTR együttműködés

Egy olyan üzleti forma, mely során a licensz- vagy co-branded termékek a partner által fémjelzett üzletekben kerülnek értékesítésre.

Promóció

A partner akár alkalmaz licenszet akár nem a termék csomagolásán, a termékhez kapcsolt promóciós ajándék minden esetben licenszelt.

Hűségprogram

Olyan személyre szabott marketing megoldás, mely során licensszel ellátott ajándéktárgyak gyűjtésére van lehetőség. Célja a visszatérő vásárlók megjutalmazása és új vevőkör kiépítése.

Clip-licensing

Film- és mesejelenetek, filmzenék vagy filmes motívumok felhasználása egy termék vagy szolgáltatás promóciójának céljából.

Az oldalon Sütiket használunk a felhasználói élmény javítására a Cookie Policynak megfelelően.

© Minden jog fenntartva