Superman

Kal-El. Clark Kent. Man of Steel. Az első és legnagyobb hatással bíró szuperhős milliókat inspirált már képregényekben, tévében, moziban és még sok más helyen. Az erő, ami a jót képviseli, békéhez való jogunk védelmezője.

Területek: MAGYARORSZÁG, FEHÉROROSZORSZÁG, LITVÁNIA, LETTORSZÁG, ÉSZTORSZÁG, SZLOVÉNIA, SZERBIA, BOSZNIA-HERCEGOVINA, CSEHORSZÁG, SZLOVÁKIA

Licenszgazda: Warner Bros.
Kategória: Szórakoztatóipar
 

 

Superman az amerikai DC comics képregények szuperhőse. A karaktert az író Jerry Siegel és a művész Joe Shuster alkották meg, clevelandi középiskolásként 1933-ban. 1938-ban eladták Supermant a Detective Comicsnak - későbbiekben DC Comics.

Superman, eredettörténete szerint, Kal-El néven született a Krypton bolygón és egy kansasi farmerházaspár fogadta örökbe. Már kisgyerekkorában is emberfeletti képességekkel bírt, amit felnőttként az emberiség előnyére akar fordítani Supermanként. Superman a kitalált amerikai városban, Metropolisban tevékenykedik. Clark Kentként a Daily Planet, a metropolisi lap újságírója. Szerelme Lois Lane, főellensége a szupergonosz Lex Luthor. Batman és Wonder Woman szövetségese, a Justice League (Igazság Ligája) tagja. Akárcsak a DC Univerzum más karakterei, Superman is számos alternatív verzióban megtalálható a képregényekben.

Superman megjelenése ikonikus és bárhol felismerhető: általában kék ruhát visel, a mellén piros-sárga emblémával, ami egy pajzsalakzatból és benne egy S betűből áll, valamint egy piros köpenyt. Az embléma számos médiában megjelenik a karakter szimbólumaként. Superman amerikai kulturális ikonnak számít.

A Superman rajongók tisztelik és imádják az acélember egyedi képességeit és jellemzőit, a hősies tettektől kezdve a sötét természetéig és a technikai eszközeiig - mindenkinek jut valami, amit szerethet.

Superman a pop kultúra legismertebb szuperhőse, akinek mindene szuper - az ereje, a gyorsasága, a repülése, a sérthetetlensége és persze a híres röntgen- és hőlátása. A bolygó leghatalmasabb élőlénye, és lenyűgöző képességei által még szembe tűnőbb, hogy mennyivel másabb, mint az emberek, akiknek felesküdött a védelmére.

Superman vonzereje a licenszpartnerek számára a folyamatos népszerűségében, a kereszt-kategóriás piacokban, valamint az S-pajzs, a Superman embléma divatszimbólumként való alkalmazásában rejlik.

A Superman filmek új generációja

Superman Returns (Superman visszatér) (2006): :): folytatása a Superman: The Movie (1978) és a Superman II (1980) filmeknek.

Man of Steel (Az acélember) (2013): Az első részlete a DC Extended Univers filmeknek, Znack Snyder rendezte, főszereplői Henry Cavill, Amy Adams, Michael Shannon, Kevin Costner és Diane Lane. A Man of Steel a Superman filmek újrakezdése egészen az eredettörténettől. 668 millió dolláros bevételt hozott világszinten, ezzel a legtöbbet hozó csak Superman film, és a második legtöbbet hozó újrakezdő film lett.

Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) : A Man of Steel világsikere után a rendező, Zack Snyder összehozta mindenidők két legnagyobb szuperhősét - Batmant és Supermant - a mozivásznon most először! A film világszerte összesen 870 millió dolláros bevételt hozott.

Justice League(Az Igazság Ligája) (2017): Batman csatlakozik Supermanhez és Wonder Womanhez, és együtt vezetik harcba a többi DC Comics szuperhőst a leghírhedtebb gonosztevők ellen, egy mókával, borzongással és akcióval teli kalandban! A film 654 millió dolláros bevételre tett szert.

Érdeklődik ezen márka iránt?

Lépjen velünk kapcsolatba

Az oldalon Sütiket használunk a felhasználói élmény javítására a Cookie Policynak megfelelően.

© Minden jog fenntartva